tisdag 11 augusti 2009

Projekt Bokstavsordning efter bokens förstamening - klart.

Det är fullbordat.
All min prosa nu sorterad i bokstavsordning från "Abner Marsh rapped the head of his hickory walking stick smartly on the hotel desk to get the clerk's attention." till "Äntligen stod prästen i predikstolen."

(Det ska upp några gosedjur till på taket bara.) Vad jag inte kan begripa är hur det kommer sig att det blev nästan fullt? Innan jag började projektet hade jag luft i hyllorna! Typ ett och ett halvt hyllplan tomt? Nu, not so much. De står lite luftigt föralldel, men inte tillräckligt för att förklara... Alltså kan jag bara dra slutsatsen att böcker utvidgas av att organiseras om. Bra! Förutom att... snart kommer jag att behöva fler hyllor. Bra!

Jag har samlat ihop en massa fina börjor-innan-början - motton och dedikationer och så - som jag ska posta så småningom. Och så kommer fler gissa-början på olika teman. Så småningom. Och till slut rentav statistik och grejer, kanske. (Mycket för att jag behöver gå igenom det igen för att lära mig faktiskt kunna hitta böcker...) Men inte ikväll. Just nu är jag märkligt trött...

7 kommentarer:

Magix sa...

Jag är VÄLDIGT imponerad av detta projekt!

Anonym sa...

Det är så fint, så fint! Jag är imponerad, stolt att kalla dig Kapten (skröt om dig på BU-mötet idag) och ser verkligen fram emot att få alla nya inlägg till livs. Glöm nu inte att ha plats över vid O för "On the corner of 16th street and Hieratica a factory sings and sighs."

Johan sa...

Oj. Ja, jag är också imponerad.

Att böcker (och inte bara de, utan de flesta prylar) tar all plats de kommer över är väl Sen Gammalt.

Så, hur börjar en typisk bok nu då?

Ingrid sa...

Det blev fint! Det ska bli roligt att läsa flera "börjor". (och... inte undra på att du känner dig trött- efter ett sådant mastodontprojekt).

Hellre barfota än boklös sa...

Oj vad fint!

The Mad Swede sa...

Inget alls på Ö alltså... Hm.

lazy sa...

Tackar tackar! :)

Jag har inte fört tillräckligt utförlig statistik för att avgöra exakt hur en typisk bok börjar - det var oväntat få upprepningar - men jag skulle nog höfta att det vanligaste är att börja med ett pronomen (Jag/Hon/Han/personnamn) eller iallafall ett subjekt. Risken finns dock att jag kommer att samla denna statistik... lite senare.

Nej, inget på Ö, inte heller Q, Z eller X. The quest is on. Nån som har tips på (bra!) böcker som börjar med de bokstäverna?