tisdag 7 april 2009

På gång - faeries, drakar, tricksters... and another thing

Senaste tillskotten på Short-listen (short? ha! Ha!! I say) och Längtar efter-listan:

Holly Black & Ted Naifeh: Kin (The Good Neighbors, bok 1)
Graphic novel som verkar vara i samma underbara mörka urban fantasy-stil som Blacks Tithe, Valiant och Ironside. Jag bär hem den imorgon för faerie joy till påsk efter pågående zombie joy. :) Läs första kapitlet på Amazon.Michael Swanwick: The Dragons of Babel
Kommer äntligen i pocket i maj. Har varit sugen på den sedan jag läste fraser som "post-industriella älvor", citat som det här, lyriska recensioner i Locus, och jämförelser med Miéville - med modifikationen
"Men ingen gör det med samma självklara sömlöshet som Swanwick: hos honom känns det aldrig det minsta krystat att en BMW står parkerad intill en hippogriff."

Rob Thurman: Trick of the light (Trickster novels, bok 1)
Särskilt med tanke på hur bra Deathwish var ser jag fram mot kamp mellan demoner och änglar och trickstern som fångas mitt i. Den ska tydligen utspela sig i samma värld som Cal & Niko-böckerna, och jag har för mig att jag läste på Thurmans blogg att Robin Goodfellow ska göra en cameo? Yay! September.


Galen Beckett: The Magicians and Mrs Quent
Låter vääldigt Jonathan Strange & Mr Norrell, eller hur? Vilket innebär att det kan vara boken man har väntat på, eller att det är derivative och klichéfyllt. Men med tanke på författarna som blurbat måste jag ju ge den en chans. Pocket i juli.OMG! Monika Fagerholms Glitterscenen, uppföljaren till Den amerikanska flickan, har äntligen ett "datum" och rentav ett omslag! September, påstår imperiet.


Det är nu fritt fram att förhandsboka The Absolute Death. Det kommer att bli sååå fint i bokyllan - stöttor av marmor notwithstanding. November.
Och så: Douglas Adams & Eoin Colfer: And Another Thing...
Självklart måste jag läsa den sjätte delen i the ever increasingly inaccurately named Hitch-hiker trilogy. Alla andra omdömen suspended till then. Oktober.

Och så hoppas vi på närmare datum om Abarat 3, och så gläder vi oss vid att det blir 23 Harry Dresden-böcker, och sedan går vi ut i vårsolen och andas in blommor och fågelsång.

2 kommentarer:

Daniel A. sa...

Jag har skrivit en recension av The Magicians and Mrs. Quent (fast jag har inte läst Norrell & Strange än):
http://www.catahya.net/litteratur/recensioner.asp?id=650

lazy sa...

Låter riktigt intressant! Den blir definitivt kvar på listan :)