torsdag 22 januari 2009

Losing time

Gah. Influensa. Blä. Vaccinera er!! Nu!! Och om nån har fått kläm på det där med rumtidens krökning så vill jag ha tillbaka den förlorade månaden.

Men det visar sig att ett bra influensa-tidsfördriv är att lyssna på Terry Pratchett-talböcker. En van ton och garanterat positiva vibbar, och man kan blunda och behöver inte lyfta en såndär gôrtung pocketbok. Missar en del, men kan ju lyssna om en vacker dag... Har hört Going postal och är halvvägs genom Making money. Mycket Vetinari, vilket är synonymt med bra, och jag gillar verkligen Moist von Lipwig - Ankh-Morporks skickligaste con man med ett hjärta (och en kostym) av guld: what's not to like? Going postal ska dessutom bli nästa Pratchett-tv-filmatisering, efter Hogfather och The colour of magic!
För övrigt föga läst och föga skrivet på alldeles för länge. Men häromdagen kom den uppiggande nyheten att i april/maj kan vi få njuta av den nya boken Pride and Prejudice and Zombies. Och Vallgrens Kunzelmann & Kunzelmann verkar ha kommit, så ska försöka hinna förbi Hamrelius imorgon iföre jobbet - nu när man kan läsa igen... Peppar peppar!! Ta i, eh, Billy-bokhylla! (Influensan är dessutom obscent jinx-känslig.)

Och! Det har kommit jättefina bilder från förhoppningsvis peppar peppar kommande Till Vildingarnas Land-filmen! Yay!

Inga kommentarer: