torsdag 11 september 2008

Böcker böcker böcker

Drar ut i skogarna och vill inte semesterlämna bloggen på en besvikelse, så listar böckerna jag tar med mig ut i de långsamma dagarna.

Bläckdöd av Cornelia Funke.
Den efterlängtade uppföljaren till Bläckhjärta och Bläckmagi - om att om man läser tillräckligt inlevelsefullt kan man hamna i boken, eller boken kan komma ut i världen. Fantastisk bokfantasy av allra bästa sort.
Fragile things av Neil Gaiman.
Pågående novellsamlingen tas med för att rätt vad det är så behöver man en stor kopp rykande Neil där teångorna blir spöken eller drömmar.Lord John and the brotherhood of the blade av Diana Gabaldon.
Semester, godis, slappa. Godisbok de luxe. Och i den här boken verkar det som att vår favorithedersman äntligen gets himself some? Clandestine love affair, eh? Romans är inte alls min grej egentligen men jag har fallit för Lord John Grey. Brittiska mysterier, mmm...The end of Mr Y av Scarlett Thomas.
Verkar gôtt metalitterär och är blurbad av bl a Philip Pullman ("A cracking good yarn, fizzing with intelligence"). Böcker, antikvariat, tidsresor och viktoriansk vetenskap, vad mer kan man begära? Svarta sidkanter på den löjligt snygga pocketutgåvan, that's what. Och det får man.

The Engineer trilogy av KJ Parker.
Älskade The Scavenger trilogy (1, 2, 3) och har mycket höga förhoppningar på denhär (det är Locus fel). Tar med alla tre ifall det är som med Scavenger och man vill läsa alla böckerna i sträck.

Eventuellt kommer jag inte att hinna läsa alla böckerna ovan samtidigt som jag skriver en roman, skriver om en annan roman, åker på utflykt till Gurlita Klätt och spelar Total-Yatzy. Det är trots allt bara två veckors semester. Men man måste ju ha valmöjligheter med sig!

1 kommentar:

Lindorm sa...

Du är galen! *skrattar* Kallar du det här semester?! Det låter som när jag planerar en ledig dag...

Parkers böcker tycker jag att du ska spara till sist. Bara ett tips.

Och Fragile Things är just det, en novell i taget, bräckliga som såpbubblor, smälter på tungan som fina snöflingor. Njutning, men inte för mycket i taget. Det finns något sånt som för många praliner i sträck, även om jag inte trodde jag skulle höra mig själv säga det.

Han en underbar semester!

(och byråkrati ska med byråkrati bekämpas!)