onsdag 20 augusti 2014

Sju londonboklådor, sju böcker

På londonresan jag just kommit hem från lyckades jag med vad som måste vara boknördens hat-trick: besökte mina sju viktigaste londonbokkällor, köpte sju böcker.

Mina sju viktigaste londonbokkällor: Foyles, Waterstone's, Hatchard's, Forbidden Planet, Daunt Books, antikvariaten på Charing Cross Road, och Oxfam.
Bloggposten "Mina Londontips" kommer, likaså bloggposten "Glimtar Av Worldcon" (eller nåt), men den här bygger jag upp runt böckerna och hur jag hittade dem. (Klicka bilden för att förstora.)

Böcker jag hittade eftersom jag gick in på mina favorit-boklådor och de hade skyltat/frontat böcker jag inte hört talas om förr men som verkar vara väldigt relevant to my interests
The Bookshop av Penelope Fitzgerald på Daunt, Valentine Grey av Sandi Toksvig (som vi bl a sett på QI) på Hatchard's, och boken jag köpte på Waterstone's, som är hemlig på bilden eftersom den ska bli present till en person som kan tänkas läsa det här.

Böcker jag köpte p g a Worldcon:
Författare jag hörde på paneler, som jag hört talas om men inte läst, som var så smarta och intressanta på panelerna att jag insåg att jag behövde läsa dem:
Geoff Ryman - hittade 253 på Oxfam för £2; Kari Sperring - hittade ett signerat ex av The Grass King's Concubine på Forbidden Planet.
Bok som nämndes på panel (Sherlock Holmes in Science Fiction eller nåt sånt):
Sherlock Holmes vs Dracula av Loren D Estleman, del av Titan Books hela serie av genrefierad Holmes.

Bok jag hittade på antikvariat på Charing Cross Road eftersom jag första kvällen i London vandrade från The Globe till hotellet och upptäckte att inte bara Foyles utan även antikvariaten har öppet till nio-tio på kvällen: 
Light Raid av Connie Willis och Cynthia Felice, från 1989. Willis var gäst på Worldcon och signerade glatt boken, men bara halva, eftersom hon bara var halva författarteamet.

1 kommentar:

Bokomaten sa...

Åh, Hatchards är min favoritbokhandel alla kategorier. Älskar att gå in och botanisera bland alla deras böcker och våningar. Har inget emot de andra heller dock, fast Forbidden planet väl nästan räknas som en alltiallo-affär så mycket annat kul som de har.