lördag 16 april 2011

Neilnyheter

Lite olika nyheter om Neil Gaiman ...

HBO har "börjat prata" om att göra en miniserie på American Gods. Planen verkar vara att Neil ska skriva piloten, tillsammans med Robert Richardson, som har sådant på sin meritlista som Shutter Island, Inglourious Basterds och Kill Bill. Vilket leder till cautious optimism with an option on squee.
(Och i sommar kommer American Gods i en 10-årsjubileumsutgåva med "author's preferred text".)


Neil pratar om kommande miniserien på Good Omens, som ska göras av Terry Jones. I den kommer inte Neil och Pratchett att vara väldigt inblandade, men de kan tänka sig en cameo som består i att de sitter på en fin restaurang och äter fin mat.


Det kommer en femte volym i Absolute Sandman. Min Billy-hylla känner sig lite orolig inför detta, men den får väl ta ett djupt andetag. Volymen ska innehålla Endless Nights, Dream Hunters och Sandman Midnight Theatre.

Och så planerar ju Neil och kinesiske producenten Zhang Jizhong en episk filmtrilogi baserad på Färden till västern/Apkungen. Deras förebild är Peter Jacksons Sagan om Ringen-filmer, vilket ju är ambitiöst och fint. Det finns även några små rykten om att Guillermo del Toro skulle kunna regissera, vilket vore helt okej.

1 kommentar:

Bokomaten.. sa...

JÖsses, så mycket nyheter packade i ett inlägg! Roligt med American Gods, kan tänka mig att edt skulle bli en ypperlig TV-serie.