onsdag 1 september 2010

Organisera hyllorna, del 78: It was a dark and stormy night

Jag är rätt skadad, uppenbarligen, men jag kan inte låta bli att fundera på fler sätt att organisera om mina bokhyllor. (När jag hinner jobbar jag vidare på min blogg i ämnet, där jag skriver om olika mer eller vansinniga system: The Asymmetric Library.) Jag är rätt nöjd med systemet jag har nu - efter antalet bokstäver i ordens titlar - eftersom det kan vara konsekvent och går att hitta i, men det är lite ... tråkigt. Jag funderade på att ställa böckerna så det ser ut som tv:s testbild. Men det skulle vara lite statiskt.

Istället är det nu den här varianten jag funderar på: att ordna böckerna efter den första tidsangivelsen som förekommer i boken.

Tidsangivelse är ju ett ganska brett begrepp, så jag tänker mig klockslag för sig, årstider för sig, specifika datum för sig, dag/natt osv för sig, osv, och så ordnat inom de olika kategorierna. Fördelar: jag kommer att behöva läsa lite mer uppmärksamt än när jag gjorde projektet Bokstavsordning efter bokens första ord; och det kanske kan komma att ge intressanta tolkningsmöjligheter när man ser hur böckerna fördelar sig. Och jag kanske får tillfälle att använda min fina nya Dymo. Nackdelar: det är fullständigt vansinnigt och kommer att ta en hel evighet. Men - det har ju inte stoppat mig förut.

Har inte riktigt bestämt mig än. Men lockande är det.

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Tv:s pausbild är ju lite tråkig, men det finns ju mycket annat du kan göra.

Inspiration här kanske:

http://bookshelfporn.com/post/892389529

lazy sa...

OMG vad fint!!

bookshelfporn är en helt underbar sida på alla sätt :)

Vixxtoria sa...

Då ser jag fram emot bilder på konstnärliga skapelser från dina hyllor då!

Och ja, det är en underbar sida. Jag hör väl kanske i och för sig mer till dem som får ångest över sånt jag aldrig tar mig för, än blir inspirerad...