fredag 23 april 2010

Vilka böcker jag köpte idag, och varför.

John Ajvide Lindqvist: Lilla stjärna.
För att det är den nya Ajvide. Duh. (Och, som lite bonus, för vargarna.)
Den ligger överst i högen; men först ska jag läsa ut The steel remains. Som jag gillar ordentligt.

Richard Kadrey: Sandman Slim.
1: För att den är blurbad av William Gibson, Holly Black, Charlaine Harris och Cory Doctorow. Intressant blandning, även om de skulle vara polare med författaren.
2: För mottot "The dumber people think you are, the more surprised they're going to be when you kill them." - William Clayton
3: För första stycket, med citat som "Right now all I know is that I'm back in the world and I'm on fire." följt av "My jeans are a little crispy".
4, i efterhand: För först nu ser jag att Kadrey i Acknowledgements tackar bl a Tom Waits, "for letting me carjack some of his beautiful lyrics."

Sarah Rees Brennan: The Demon's Lexicon.
För beskrivningen av huvudpersonerna (under Characters) på författarens föralldel lite jobbiga hemsida. Det verkar påminna en hel del om Cal & Niko-böckerna fast som young adult - och det är nästan ett år till nästa Cal & Niko, och jag kommer nog att behöva en selfindulgent godisbok efter Ajvide. (Och bonuspoäng för Lord Byron-referensen! "mad, bad and possibly dangerous just to pass in the street.") Jo, och för att första kapitlet heter "Ravens in the kitchen".

Och så köpte jag en dvd-box också:
Doctor Who, säsong 1.
För att det är hög tid!

5 kommentarer:

nene sa...

Hög tid indeed!

snowflake sa...

Det var inga dåliga blurbar på Sandman slim - man blir nyfiken.

Fia sa...

Ja, jag har också dr Who säsong ett hemma. Kanske jag ska fortsätta se den med.. :)

Fia sa...

Vad tycker du om Dr Who so far?

lazy sa...

Jag gillar Doctor Who! Har sett de första fem eller så avsnitten. Specialeffekterna är ju typiska för brittisk tv, men doktorn är störtskön. Dock har den samma problem som Torchwood: någon tror att det är Rose resp. Gwen som är de intressanta personerna...