torsdag 12 november 2009

NaNoPloMo

Istället för NaNoWriMo ägnar jag mig under november åt NaNoPloMo - National Novel Plotting Month. Fast jag kanske borde stryka National, för det är ett helt eget projekt - om ingen annan vill vara med? - som går ut på att plotta så mycket som möjligt av min roman innan jag börjar skriva på vad som ska bli den Riktiga Versionen efter två "vad-ska-det-här-bli-för-en-bok-då?"-försök.

Jag har fyra-fem dokument på gång samtidigt - bl a Plotline (vad som händer när, och hur de olika trådarna alternerar), Dramatis Personae, Detta Har Hänt (backstory), Plots & Plans, Hur Saker Funkar (världsbygge är inblandat), samt de två tidigare skiss-versionerna. Det är som en mångdimensionell mind-map. Och det är jättekul! Just nu håller jag på och upptäcker hur en massa saker naturligtvis hänger ihop och vad det ger för intressanta konsekvenser, och det ger goda förhoppningar inför den Riktiga Versionen. Längtar efter att börja skriva men vill ha svar på några fler frågetecken först...

2 kommentarer:

Nathleeng sa...

Ursäkta, men har arbetet en fast forward knapp? Vissa vill läs nu!
Jag utgår ifrån att mademoiselle har kryat på sig!

Kram,
Nathleeng

lazy sa...

Well... min deadline är 2 oktober 2016... *hukar mig* Men innan dess kan jag antagligen komma att behöva kloka betaläsare! :)