tisdag 7 juli 2009

Kan inte den jäkla stormen bryta ut snart?

På SF-bokhandeln finns för närvarande två böcker (Elliott och Dietz) och ett spel (expansionen till Race for the Galaxy) som heter The Gathering Storm, och det väntas tålmodigt på ytterligare en bok med samma titel - bok 12 i den möjligen bekanta Wheel of Time-serien. Där finns också Dark Storm Gathering och The Gathering of the Storm. Många fler exempel på samma titel har jag samlat här. Och så idag kom det in första samlingsalbumet av den tecknade versionen av Jim Butchers Storm Front. Gissa vad albumet har för undertitel. Kom igen, gissa!! The Gathering Storm.

Under tiden drar Orbit igång ett projekt för att med hjälp av internetnördar överallt skapa "The Most Awesomely Bad SFF Cover in the World". Nu i första skedet ber de om hjälp att komma på riktigt awesomely bad science fiction- och fantasy-titlar, och det här förslaget var lite iögonfallande:
Dark Mace of Ake’fujjii, Book Six: With This Sword I Rule! Part Two: The Gathering Storm by Rex Aerturos de Niffleschreiber
Lämna dina egna awesome titelförslag på SF-bokhandeln Malmös blogg - och/eller hos Orbit förstås.


Den fantastiska bilden kommer från den här artikeln om en helt ny föreslagen molntyp: asperatus-moln. (Lyckades inte hitta någon screencap med titeln från Flying Circus.)

Inga kommentarer: