måndag 27 april 2015

Böcker du ska läsa i höst

Systerinlägg till Böcker jag ser fram mot 2015, läs den också :)

Yuko är den nya skräckromanen av Jenny Milewski. Ett japanskt spöke hemsöker en svensk studentkorridor på 90-talet - före internet och före referensramen från japanska skräckfilmer nådde hit. Kommer i september.

Färjan är en skräckroman av Mats Strandberg, of Cirkeln fame. Mitt i natten visar det sig att det finns något ondskefullt ombord på finlandsfärjan, och det finns ingenstans att ta vägen och ingen kontakt med omvärlden. Kommer i september.
Sara Bergmark Elfgren of Cirkeln fame har skrivit bilderboken Just nu har vi varandra, illustrerad av Maria Fröhlich. I Just nu har vi varandra förvandlas tråkig väntan till ett fantasieggande samtal om tid och liv, bin och dinosaurier. Kommer i september.Snösommar av Kristina Hård är uppföljaren till Kleptomania, pre-apokalyptisk folktroskräck. Här får vi gissningsvis veta mer om följderna av hemligheterna bakom Kaisers luftskeppsimperium. Kommer i september.
The Aeronaut's Windlass är första delen i Jim Butchers (of Dresden Files fame) steampunkserie Cinder Spires. Luftskeppspirater och talande katter som i princip verkar vara en hel art av små Rocket Raccoons. Kommer i oktober.

Inga kommentarer: