måndag 27 februari 2012

Jag behöver läslov.

"Så många böcker, så lite tid" är ju normaltillståndet, men nu börjar det bli fånigt: just nu droppar det in böcker jag längtat efter i lite väl snabb takt, och fler blir det inom alldeles kort. Det här är de böcker jag skulle vilja läsa JUST NU:
Among Others av Jo Walton hade både Johan och Nene med på sina "Årets bästa 2011"-listor. Gripande dagboksroman om böcker och fairies!
Lacrimosa av Eva-Marie Liffner: som om det inte var nog med en ny roman av Liffner handlar den om Carl Jonas Love Almqvist och Tintomara!
Hollow Earth av John & Carole Barrowman - ja, den John Barrowman! Captain Jack Harkness! Tillsammans med sin syster har han skrivit ett sf-äventyr om den ihåliga jorden.
The Quantum Thief av Hannu Rajaniemi. Briljant rymdopera med tjuväventyr, av en löjligt charmig finsk strängteoretiker.
Doubletake av Rob Thurman. Nya Cal & Niko-boken! Squee! Nuff said.
Eyes Like Leaves - en ny Charles de Lint! Nuff said? Inte? Den verkar därtill vara en twist på hela Seelie/Unseelie court-biten, med vegetationsmagi och sword & sorcery. Nuff said.
Angelmaker av Nick Harkaway, som skrev den lysande och märkliga The Gone-Away World. 100 sidor in verkar den här nästan vara en modern riff på Jeters Infernal Devices ... Urverksdomedagsmaskiner! Gangsters och kulter och en 90-årig Emma Peel-esque f.d. hemlig agent!
The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of her Own Making av Catherynne M. Valente är barndomsfavoritboken till en av huvudpersonerna i Palimpsest av Catherynne M. Valente. Valente är dessutom hedersgäst på Åcon i år!
Saints Astray av Jacqueline Carey är den lite oväntade men välkomna uppföljaren till den underbara Santa Olivia.
The Woman in Black av Susan Hill skulle jag gärna läsa innan jag ser filmen. Om den nu ska gå på bio här ...

Och det här är ju inte ens allt, det är flera böcker till som kommer att dyka upp nu inom det närmaste.
Black Heart av Holly Black - sista delen i Curse Workers-trilogin!
Eld av Mats Strandberg och SaLänkra Bergmark Elfgren - uppföljaren till Cirkeln!
Range of Ghosts av Elizabeth Bear - Sidenvägen-fantasy med djinner, tigrar, bågskytte och paraplyer, samt vast, empty spaces and sky-hung mountains!
The Bloody Red Baron av Kim Newman - uppföljaren till Anno Dracula ska äntligen också komma i nytryck! Vampyrer och Röde Baronen!
Timeless av Gail Carriger - sista delen i Parasol Protectorate!
Cinderella: Fables are forever; i väntan på nästa Fables.
Oblivion High; Johanna Koljonen har skrivit manus till en manga om Näcken som börjar på high school!
Och så behöver jag ju lägga vantarna på ett ex av Och hon gav sig inte. av Anna Vintersvärd, apropå Näcken - jag har läst den i manusform men inte i färdigt skick (så jag vet vilken scen jag behöver hålla händerna framför ögonen och läsa mellan fingrarna, när jag kommer till den).

Kort sagt, jag behöver läslov.

1 kommentar:

Lo sa...

Många böcker...Lacrimosa står nog högst på min lista =)
Allt Gott!
Lo