lördag 30 januari 2010

Stavningskontrollen has unexpected depth...

Istället för "pennvässare" - menade du "renässanspoet"? Nej, men det är ett mycket intressant förslag...

5 kommentarer:

Fia sa...

Det känns som om du och stavningskontrollen borde ha ett långt snack och reda ut era konflikter innan det börjar påverka arbetsklimatet ;)

Martina sa...

Tänk vilka spännande texter man skulle få till om man accepterade stavningskontrollens förslag varje gång.

Vixxtoria sa...

Jag stänger alltid av eventuella stavningskontroller så fort jag kan. Jag kanske borde sluta med det :-)

Och nån dag snart kommer jag helt enkelt skicka iväg ett sms där det står "ÖL", i stället för "OK", eftersom det är det första förslag jag alltid får när jag ska okeja nånting. Jag hoppas det blir inledningen till en trevlig kväll helt enkelt.

Anonym sa...

Hahaha!
Stavningskontrollen i Word brukar alltid hacka på mitt språk när jag skriver tentor för att "ordet kan tyckas ålderdomligt i vanlig text". Tydligen är det ålderdomligt att skriva akademiskt, kanske vill stavningskontrollen att jag ska undvikabisatser?

När det gäller mobileo (som mobilen alltid får heta) så är ju klassikern att T9:an väljer en mindre rumsrent alternativ när man skriver "Hoppas du får kul ikväll". Har hänt mig flera gånger. :O

Hellre barfota än boklös sa...

@bokstavlarna: Det påminner mig om den gången när jag skulle skicka ett sms till min far om att jultidningarna hade kommit. Senare upptäckte jag att istället för jul hade jag skrivit ett annat ord som börjar och slutar på k med ett u i mitten. Snacka om att jag skämdes. Bad naturligtvis min far om ursäkt... Men han hade faktiskt inte sett vad jag skrivit...förrän jag bad om ursäkt då.