torsdag 2 april 2009

Mouse Guard: Fall 1152 av David Petersen

It matters not what you fight but what you fight for.
8/10
Mössens liv är utsatt. Alla deras fiender är mycket större och det är, för dem, väldigt långt mellan de olika musbyarna. Men som tur är finns The Mouse Guard!

Denna samling av tappra, hedersamma möss började som en armé i kriget mot en vessla, men sedan det kriget vanns fungerar nu Gardet som livvakter, eskorter, och spejare för den utspridda musbefolkningen. Men allt står inte rätt till. Gardesmössen Lieam, Kenzie, Saxon och Sadie avslöjar tecken på en konspiration mot Gardet, ett förräderi och ett hotande inbördeskrig.

En helt underbar historia, vackert och dramatiskt tecknad, berättad med patos och en känsla för äventyr och hjältemod. Påminner en hel del om Watership Down - det blir inte bara gulligt fastän det är gulliga djur i huvudrollerna, utan även farligt och spännnande. Se fler bilder på Mouse Guards officiella hemsida! Det finns även ett rollspel :) Uppföljaren, Winter 1152, ska komma i sommar.

Hail all those who are able,
any mouse can,
any mouse will,
but the Guard prevail

Hyllor i Det Stora Biblioteket: Wif pixchers. - On the road. - Lawmen. - By the sword. - Lost in the woods. - Animal rights!.

Inga kommentarer: