torsdag 17 april 2008

Sail'd home from Lundon

Mässan: intressant, träffade en hel del folk jag förhoppningsvis kommer att ha att göra med genom jobbet framöver. Fick huvudvärk av att försöka komma på det klara med hur brittiska och amerikanska förlag med alla imprints och moderbolag och distributörer hör ihop. It's a jungle out there. Och om ni undrar: London Book Fair vänder sig enbart till branschfolk, det är ingen försäljning alls, billig or otherwise, förutom av sorten “ja då skeppar vi 50 ex till er nästa månad.”


Var ledig på onsdagen och gjorde bokhandelsrundan. The haul blev 6 böcker – Bara?! Läs de jag har innan jag köper nya?! Varför köpa böcker i London när man jobbar i en bokhandel?! Alla boklådor i Lndn har 3 for 2 och £ off – varför inte fler?! But there you are. The haul:


Från Foyles:

The sacred book of the werewolf av Viktor Pelevin. Jag blev så förvirrad av The helmet of horror att jag var tvungen. Möjligt att jag inte hinner läsa den förrän den kommer ut i vanlig pocket, but so it goes.

Wagner the werewolf av George W. M. Reynolds. Lite för att det var kul att köpa den samtidigt som Pelevins antagligen meta-whathaveyou ryska varulvar. Skräck från 1847 i Wordsworth Editions fiiina nya serie Tales of mystery & the supernatural.

Foyles har dessutom (numera?) ett underbart jazzcafé med chokladtårta. Ombyggnaden utanför hörs nästan överväldigande men jazzen hjälper.


Från Forbidden Planet:

Ironside av Holly Black – uppföljaren till... tja, om Tithe var nr 1 och Valiant var del I så är väl denhär nr 2. A modern faerie tale iallafall, och bläddrandet viskar om att den lever upp till de förra böckerna. Och den är signerad; jag bryr mig inte egentligen, men det är lite kul.

(De hade Spike-plushiesen också. Men ögonbrynen var liksom fel. Och håret var lite för bloody stupid. Sigh...)


Från Waterstones Piccadilly:

“Three by Perec”, en samling Georges P. som bland annat innehåller den engelska översättningen av Les revenentes: The Exeter Text – där alla e:na återfinns. Tydligen bad GP Oulipo om en enda grammatisk eftergift, och översättaren har gjort detsamma. Ska bli intressant...

Sexing the cherry av Jeanette Winterson. Ingen Londonresa utan att komma hem med en JW? Har inte läst denhär än, måste åtgärdas.

Demian av Hermann Hesse. Gick där och graessede bland hyllorna och tänker att ja, den har jag ju tänkt läsa (hatar egentligen pojkårsromaner men älskade t ex Den första människan och Gorkijs trilogi), för att se om det exploderar när den hamnar bredvid Stäppvargen och Glaspärlespelet, och så tar jag ut den och den kostar £1.25. Kan det vara fel översättare (Stanley Applebaum)?? I vilket fall som helst, bonusbok!


På trevliga (rekommenderas för sitt subjektiva boksortiment!) Fopp köpte jag dock inga böcker från deras rea – om jag haft ett år ledigt för att läsa skulle jag ha tagit The night watch av Sarah Waters för £2, men jag har redan Fingersmith oläst i hyllan... Köpte två reafilmer istället: The Rocky Horror picture show (som jag bara hade på vhs, shame on me) och Batman begins, till samma pris som att hyra, typ: £3/st.


Utlästa böcker: Once upon a time in the North av Philip Pullman (bra!) och Piratica III av Tanith Lee (riktigt bra!) - rec följer. Påbörjad på flyget hem: The Yiddish policemen's union av Michael Chabon. Expectancy thrills hittills (pah, 13 sidor...) reinforced, men för tidigt för att säga något, hm?


Bläckhjärtafilmen lär ska komma (but I'll never believe anything you say ever again) till jul och tredje boken i höst... :(

Nu få katten att förlåta mig för att jag varit borta och sen jobba på, jobba på...

1 kommentar:

Bookhousegirl sa...

Men, men, men har du varit borta och kommit tillbaka utan mig?!? (Eller det kanske var lika bra att du inte lämnade mig i London)

Och bad du ingen skeppa 50 ex engelska ungdomsböcker till mig, helst sorterade titlar med en av varje? DET hade jag uppskattat!

Imorgon ska jag skriva ett mail till dig!

Kramar*